Είμαστε αυτό που Τρώμε1 min read

Ως άνθρωποι υπάρχουμε μέσα από την τροφή και το νερό που καταναλώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε.

Το σώμα μας καλείται καθημερινά να αναπληρώσει δισεκατομμύρια κύτταρα χρησιμοποιώντας την τροφή που καταναλώνει .

Τρώγοντας υγιεινά και θρεπτικά επηρεάζουμε θετικά την ποιότητα της ζωής μας, την διάθεση μας, την εμφάνιση μας αλλά και την ενέργεια μας .

Η υγιεινή διατροφή μαζί με την αποφυγή του καπνίσματος, τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και την συστηματική άσκηση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης σημαντικών χρόνιων παθήσεων όπως η αρτηριακή πίεση η χο-ληστερίνη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η κατανάλωση περισσότερων θρεπτικών τροφίμων όσο γίνεται πιο φρέσκα και χωρίς επεξεργασία πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και ακόρεστα λιπαρά, όπως βιολογικά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί, φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά λιγότερου η καθόλου κρέατος, περισσότερου ψαριού και παρθένου ελαιόλαδου βοηθούν να ζήσεις περισσότερο, να αισθάνεσαι νεότερος από ότι είσαι και πάντα γεμάτος ενεργεία.

Σε αντίθεση τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γεμάτα αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λίπη που μόνο να μας βλάψουν μπορούν. Περιέχουν ορμόνες, χημικά πρόσθετα, τεχνητά χρώματα, βελτιωτικά γεύσης, συντηρητικά και όλα όσα χρειάζονται για να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, ωραία εμφάνιση και πολλές θερμίδες.

Σκεφτείτε λοιπόν την επομένη φόρα που ετοιμάζεστε να αγοράσετε ένα συσκευασμένο χυμό μήλου από το περίπτερο μήπως το αντικαταστήσετε με ένα φρέσκο και τραγανό βιολογικό μήλο η μια συσκευασμένη ενεργειακή μπάρα με μια χούφτα ωμούς ξηρούς καρπούς!!!!

Σκεφτείτε το παλιό ρητό “είμαστε αυτό που τρώμε τελικά” ακόμα και αυτό που έλεγε ο Ιπποκράτης: Φάρμακο μας ας γίνει η τροφή μας και η τροφή μας ας γίνει το φάρμακο μας.

Δεν είναι ποτέ αργά για μια πιο υγιεινή διατροφή!!!

Namaste
Ειρήνη Κατραβά

Αφήστε μια απάντηση