Plastic Free July #ChooseToRefuse3 min read

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας χωρίς πλαστικά (“Plastic Free July”) και πρόκειται να δεχτώ την πρόκληση και θα δοκιμάσω να ζήσω χωρίς πλαστικά μίας χρήσης για έναν μήνα. Πρόκειται να είναι ένας δύσκολος μήνας (και προσπαθώ να στρατολογήσω και άλλους ανθρώπους να το κάνουν μαζί μου για να το διευκολύνουν!)

 

Σχετικά με την Πρόκληση:

Το “Plastic Free July” είναι μια διασκεδαστική πρόκληση που μας κάνει να σκεφτούμε πόσες πλαστικές συσκευασίες χρησιμοποιούμε στη ζωή μας. Η πρόκληση είναι να επιλέξετε ποια πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης θέλετε να δοκιμάσετε και να ζήσετε χωρίς αυτά για κάποιο χρονικό διάστημα, είτε μια μέρα, μια εβδομάδα ή ολόκληρο το μήνα.

Αυτό έχει σκοπό να συμβάλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το πόσα πλαστικά χρησιμοποιούμε. Ακόμα κι αν δεν κατορθώσετε να ζήσετε εντελώς χωρίς πλαστικά μίας χρήσης, οτιδήποτε από τη λίστα που μπορείτε να μειώσετε θα κάνει διαφορά. Και ποιος ξέρει, ίσως να βρείτε μια καταπληκτική εναλλακτική λύση σε ορισμένα πλαστικά αντικείμενα που θα χαρείτε να κρατήσετε στη ζωή σας!

Μία από τις δεσμεύσεις μου ήταν ότι θα αποστασιοποιηθώ από τις πλαστικές συσκευασίες με φρούτα και λαχανικά, γι ‘αυτό και τα ψωνίζω από το τοπικό οπωροπωλείο και λαϊκή χρησιμοποιώντας τις δικές μου υφασμάτινες σακούλες. Η διαφορά είναι πολύ ορατή για μένα, περίπου 65% μειωμένο πλαστικό και όσο πάει καλυτερεύει!

Ελπίζω ότι μερικοί από εσάς μπορεί να ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος και ότι θα βρείτε εύκολα αντικείμενα όπου μπορείτε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε από την συνημμένη λίστα! Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ιδέες για την διαβίωση χωρίς πλαστικά στην ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.plasticfreejuly.org/

Άραγε ποία είναι η γνώμη σας για το “Plastic Free July” και ενδιαφέρετε κανείς να λάβει μέρος στην πρόκληση; Μπορεί να είναι για μια ημέρα, μια εβδομάδα ή ολόκληρο το μήνα και μπορείτε να επιλέξετε την ποσότητα της προσπάθειας που είστε πρόθυμοι να κάνετε. Ακόμη και αν αποφασίσετε να αποφύγετε τη χρήση από πλαστικά καλαμάκια για ένα μήνα θα κάνει μεγάλη διαφορά! Παρακαλώ να συμπεριλάβετε φωτογραφίες των αγορών σας για έμπνευση και στους υπόλοιπους στα σχόλια!

#ChooseToRefuse

 

Γιατί να λάβω μέρος;

1 – Οι Αυστραλοί χρησιμοποιούν περίπου 100 κιλά πλαστικής συσκευασίας ανά νοικοκυριό κάθε χρόνο.

2 – Αυτά τα πλαστικά:

  • Δεν αποσυνθέτονται
  • Χρησιμοποιούνται για χαμηλότερης ποιότητας υλικά από το αρχικό
  • Καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή
  • ‘Ξεφεύγουν’ και μολύνουν τον ωκεανό.

3 – Θα συνεργαστείτε με μια κοινότητα από πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως όπου κάνουν την διαφορά.

 

Δεχτείτε την Πρόκληση!

Επιλέξτε να αποφύγετε, απορρίψτε ή αντικαταστήσετε όσο περισσότερο πλαστικό μιας χρήσης μπορείτε τον Ιούλιο

 

Ναι, δέχομαι την πρόκληση!

1 – Εγγραφείτε για την πρόκληση:

  • plasticfreejuly.org

2 – Επιλέξτε τι θα κάνετε:

  • Αποφύγετε πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης; ή
  • Στοχεύστε στα αντικείμενα που θα μπορούσαν να καταλήξουν στον ωκεανό; ή
  • Δοκιμάστε να ζήσετε τελείως χωρίς πλαστικά
  • Διαλέξτε το μήκος της πρόκλησης σας: 1 μέρα – 1 εβδομάδα – 1 μήνα

3 – Συνδεθείτε

  • Κοινοποιήστε την επιτυχία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάντε tag το @PlasticFreeJuly
  • Προωθήστε το “Plastic Free July” στην κοινότητα σας, σε καταστήματα & στην δουλεία σας

4 – Συνεισφέρετε στην καταμέτρηση

  • Καταγράψτε τις στιγμές που επιλέξατε να αρνηθείτε και προσθέσετε αυτές στη καταμέτρηση (για την έρευνα) του Αύγουστο

 

Η κατεβάστε την λίστα σε pdf!

Namaste

Αντώνης Χαραλάμπους


Comments

  1. panda onaroll

    Μπράβο Αντώνη!! Και εγώ προσπαθώ αυτό το μήνα. Ως τώρα όλα καλά, μόλις μου τελείωσε το αποσμητικό και το μέικαπ και κατάφερα να βρω εναλλακτικές και για τα δύο χωρίς πλαστικό! Απίστευτο τι μπορείς να βρεις αν ψάξεις. Ανυπομονώ να δω και άλλες σας ιδέες, ειδικά για το πως μπορούμε να καθαρίσουμε το σπίτι με χειροποίητα απορρυπαντικά!

Αφήστε μια απάντηση