Ώρα για ένα Διαφορετικό Μπάρμπεκιου – Σουβλάκια απο Τόφου1 min read

Το barbecue είναι πάντα μια ωραία ιδέα, καλή ευκαιρία για να μαζευτεί η παρέα ή η οικογένεια χαλαρά στο σπίτι.

Από την ώρα της προετοιμασίας ακόμα, τη στιγμή δηλαδή που ετοιμάζετε τη λίστα με τις προμήθειες σκεφθείτε τους χορτοφάγους ή vegan φίλους σας. Όλες οι παρέες έχουν πια, άλλες λιγότερους άλλες περισσότερους.

Φτιάχτε γι’ αυτούς σουβλάκια τόφου με λαχανικά ή σουβλάκια με τυρί μαστέλο και λαχανικά και συνοδέψτε τα με sour cream από κάσιους. Έτσι και αυτοί θα ενθουσιαστούν και εσείς θα πάρετε τα εύσημα της καταπληκτικής και ενημερωμένης οικοδέσποινας. Φτιάχτε λίγα παραπάνω, είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό.

 

Για τα σουβλάκια θα χρειαστείτε :

  • Τόφου ή/και τυρί μαστέλο.
  • Λαχανικά πολύχρωμα που αγαπάτε π.χ.: γλυκοπατάτα, πολύχρωμες πιπεριές, κολοκύθι, ντοματίνια.
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • Μπαχαρικά που αγαπάτε π.χ.: κουρκουμάς ή κύμινο.
  • Ξύσμα από λεμόνι.

 

Οδηγίες:

  1. Κόβετε τα λαχανικά και το τόφου σε μέτρια κομμάτια.
  2. Περνάτε τα κομμάτια τόφου από κουρκουμά ή κύμινο ή ακόμα και από κάποιο πέστο π.χ. βασιλικού.
  3. Τα αλατοπιπερώνετε μαζί με τα κομμάτια λαχανικών και τα περνάτε με ότι σειρά θέλετε στα σουβλάκια . (δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες).
  4. Πριν τα τοποθετήσετε στη φωτιά, περάστε τα ελαφριά με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Προσοχή μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν, σε 10 με 15 λεπτά είναι έτοιμα!!

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Για τη sour cream από κάσιους θα χρειαστείτε :

  • Φλυτζάνι τσαγιού κάσιους.
  • 1/2 Φλυτζάνι γιαούρτι σόγιας.
  • 2-3 Κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι.
  • 2-3 Κουταλιές σούπας μηλόξυδο.
  • Αλάτι.

 

Οδηγίες παρασκευής για τη sour cream:

  1. Μουλιάζετε τα κάσιους σε ζεστό νερό για 20 λεπτά περίπου.
  2. Αναμιγνύετε τα μουλιασμένα κάσιους με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μία απαλή κρέμα.
  3. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό.
  4. Αφήστε το στο ψυγείο να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

 

Namaste

Ειρήνη Κατραβά

Αφήστε μια απάντηση