Τόφου Σκράμπλ: Μια πολύ ωραία ιδέα για πρωινό ή μεσημεριανό1 min read

Ένα ισορροπημένο γεύμα με πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά, ικανό να σας κρατήσει για 4-5 ώρες μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Θα χρειαστείτε:

  • Ένα κομμάτι Τόφου.
  • Δύο φλιτζάνια τσαγιού κομμένα Μανιτάρια.
  • Ένα φλυτζάνι τσαγιού κομμένα Ντοματίνια.
  • 1/2 κουταλάκι Πάπρικα.
  • 1/2 κουταλάκι Κουρκουμά.
  • Μία κουταλιά Μουστάρδα.
  • Δύο κουταλιές διατροφική Μαγιά.
  • Αλάτι, Πιπέρι.
  • Πολύ λίγο Ελαιόλαδο για το αντικολλητικό σας τηγάνι.

 

Οδηγίες:

  1. Κομματιάζετε με το χέρι σας το τόφου, και προσθέτετε την πάπρικα, τον κουρκουμά και την μουστάρδα.
  2. Τα ανακατεύετε με τα χέρια σας καλά.
  3. Τα βάζετε στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε ελαφριά και συνέχεια για 10 – 15 λεπτά. Είναι έτοιμο!

* Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αβοκάντο και φρέσκο η ελαφριά σωταρισμένο baby σπανάκι και μία φέτα μαύρο ψωμί.

 

Αυγά Σκράμπλ vs Τόφου Σκράμπλ (100g):

  • Θερμίδες: 147 vs 114
  • Πρωτεΐνη: 12.6g vs 12g
  • Υδατάνθρακες: 1.1g vs 2.8g
  • Κορεσμένο λίπος: 3.3g vs 1g
  • Χοληστερίνη: 423mg vs 0mg
  • Νάτριο: 124mg vs 7g
  • Ασβέστιο % RDI: 5% vs 35%
  • Σίδηρος % RDI: 6% vs 30%

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Namaste

Ειρήνη Κατραβά

Αφήστε μια απάντηση