Mία Πιο Υγιεινή Μους Σοκολάτας Με Αβοκάντο!2 min read

Δοκιμάστε μία πιο υγιεινή μους σοκολάτας, με λιγότερες θερμίδες και εξίσου απολαυστική – με αβοκάντο!

Τι να πρωτοπείς για το αβοκάντο! Είναι αγαπημένο φρούτο πολλών λαών και διάσημο υλικό μαγειρικής αλλά και ζαχαροπλαστικής ειδικά της vegetarian ή vegan κουζίνας. Αγαπημένο πρωινό η σνακ ως αβοκάντο τοστ και κυρίαρχο συστατικό του ακαταμάχητου γκουακαμόλε, αλλά και smoothies, χυμών, dressings και σαλατών.

Το αβοκάντο λέγεται ότι καλλιεργείται στη Νότιο και Κεντρική Αμερική από το 8000 π.Χ.  Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Κρήτη. Ήταν το σύμβολο της γονιμότητας και του έρωτα για τους Αζτέκους. Είναι ένας θησαυρός υγείας: πολύ πλούσιο σε κάλιο (περισσότερο από την μπανάνα), με υψηλές ποσότητες πρωτεϊνης, η οποία είναι έτοιμη για χρήση από τον οργανισμό στην ολότητά της, από τη στιγμή της κατανάλωσης,  καλή αποθήκη μονοακόρεστων λιπαρών οξέων που έχουν καρδιοπροστατευτική δράση και αντικαρκινικές ιδιότητες, αντιοξειδωτικών και βιταμινών από τις οικογένειες Κ, C, B και Ε. Διαθέτει επίσης 18 από τα πιο σημαντικά αμινοξέα απαραίτητα στη σύνθεση πρωτείνης στο σώμα., κάτι πολύ σπάνιο για είδος τροφής ειδικά για φρούτο. Χάρη στην κρεμώδη υφή του και βουτυρένια γεύση του μπορεί να αντικαταστήσει ισάξια το βούτυρο σε γλυκά, τούρτες και άλλα.  Τα συστατικά του βοηθούν στην καλή υγεία των μαλλιών, στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και στη μείωση των ρυτίδων γι αυτό και είναι βασικό συστατικό σε μάσκες ομορφιάς και μαλλιών που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι μας.

 

Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε: 

  • 1/2  φλυτζάνι τσαγιού μουλιασμένους βασιλικούς χουρμάδες  (6 τμχ περίπου) ή μία πολύ ώριμη μπανάνα
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού σιρόπι αγαύης η σφένδαμου
  • 3  ώριμα και μαλακά αβικάντο με καθαρή σάρκα
  • 3/4 φλυτζ’ανι τσαγιού βιολογικό κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη

 

Εκτέλεση:

  • Αναμιγνύετε στο blender: βασιλικούς χουρμάδες ή μπανάνα, σιρόπι αγαύης, βανίλια και νερό μέχρι το μίγμα να γίνει μαλακό.
  • Σ΄ένα μπολ προσθέτετε τα αβοκάντο και τα διαλύετε με ένα πηρούνι και στη συνέχεια το κακάο και ανακατεύετε.
  • Τα τοποθετείτε και τα δύο μίγματα στο μίξερ, ώσπου να γίνει ένα μαλακό και κρεμώδες.
  • Σερβίρετε στα μπολ  και διακοσμείτε με φύλλα μέντας, φρεσκοκομμένο φυστίκι Αιγίνης ή νιφάδες καρύδας ή σοκολάτας.

Τοποθετείστε τα στο ψυγείο και σε 1-2 ώρες ειναι έτοιμα!  Καλή επιτυχία!

 

 

Namaste

Ειρήνη Κατραβα 

Αφήστε μια απάντηση