Φτιάχτε Μόνοι σας την Αγαπημένη σας Πλάκα Μαύρης Σοκολάτας2 min read

Φτιάχτε μόνοι σας στο σπίτι την αγαπημένη σας πλάκα σοκολάτας, χωρίς ίχνος ζάχαρης και με λίγες θερμίδες, χρησιμοποιώντας πολύ καλής ποιότητας υλικά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2  φλυτζάνι τσαγιού ωμό βιολογικό κακάο σε σκόνη
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κομμάτια ακατέργαστο βούτυρο κακάο ή 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι καρύδας
  • 2-3 κουταλιές σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφένδαμου
  • εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά αλλά δίνει πολύ ωραίο άρωμα)

 

Το ωμό βιολογικό κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που παρεμποδίζουν την βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών και προστατεύουν από τις καρδιοπάθειες, τον καρκίνο και την γήρανση. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και χαλκό και χάρη στη σεροτονίνη που περιέχει μας φτιάχνει τη διάθεση!

Το βούτυρο κακάο είναι το φυτικό λίπος που παίρνουμε από την επεξεργασία των σπόρων του κακαόδεντρου. Προτιμήστε την ακατέργαστη μορφή του που προκύπτει με τη μέθοδο ψυχρής συμπίεσης και έτσι διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του. Πωλείται σε μορφή μικρών κομματιών.Είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και δημοφιλές συστατικό στα καλλυντικά και στα προιόντα περιποίησης δέρματος.

Μετά τη μικρή παρένθεση ας επιστρέψουμε στη συνταγή μας. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ως γέμιση στην πλάκα σοκολάτας:

  • τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς
  • σταφίδες
  • κόκκους ροζ πιπέρι (…. οι αγαπημένοι μου)
  • νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση:

Φτιαξτε ένα μπεν μαρί: βάλτε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά, μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και στερεώνετε πάνω στη κατσαρόλα ένα μπολ ανοξείδωτο ή γιάλινο στο οποίο ρίχνετε το λάδι καρύδας. Το μπολ θα πρέπει να στέκεται πάνω στο στόμιο της κατσαρόλας και να μην βυθίζεται στο νερό. Μόλις λιώσει το λάδι καρύδας,  προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και με το σύρμα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ενα μίγμα ομοιογενές.

Κατόπιν προσθέστε την αγαπημένη σας γέμιση

Ρίχνετε το μίγμα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ή φορμάκια σιλικόνης και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για μία ώρα η παραπάνω ανάλογα με το πάχος του μίγματος.

Μετά από μία- δύο ώρες βγάζετε από την κατάψυξη, τεμαχίζετε και είναι έτοιμη! Καταναλώστε την χωρίς ενοχές αφού δεν περιέχει χρωστικά και συντηρητικά όπως αυτές του εμπορίου!

Namaste

Ειρήνη Κατραβά

Αφήστε μια απάντηση