Τάρτα γλυκιάς Κολοκύθας με βάση Crumble από αμύγδαλο ή καρύδι pecan2 min read

Η αγάπη μας για την γλυκιά κολοκύθα εδώ στο Modern Yogi είναι μεγάλη! Δείτε στη συνέχεια μία vegan εκδοχή της τάρτας με γλυκιά κολοκύθα.

Για μία ταρτιέρα με διάμετρο 27-30 εκατοστών

Για το crumble από αμύγδαλο ή καρύδι pecan θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ τεμαχισμένο αμύγδαλο ( ή αυτό που σας περισσεύει αν φτιάχνετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου) ή καρύδι pecan
  • 240 γρ  αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200 γρ ακατέργαστη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 200 γρ βούτυρο καρύδας
  • λίγο τριμμένο γαρύφαλλο

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Τοποθετείτε μία λαδόκολλα στην ταρτιέρα σας. Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και τα δουλεύετε καλά με το χέρι σας μέχρι να σχηματίσουν μία εύπλαστη μαλακή ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και την απλώνετε καλά με τα χέρια σας σε όλη την ταρτιέρα.

Για τη γέμιση της τάρτας θα χρειαστείτε:

  • 1000 γρ γλυκιάς κολοκύθας
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μέλι η σιρόπι αγαύης
  • 200 γρ τεμαχισμένο πέκαν (καρύδι Αμερικής)
  • 150 γρ τεμαχισμένο αμύγδαλο
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
  • ι/2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή τζίντζερ (προαιρετικά)

 

Για αυτή τη γέμιση, η κολοκύθα πρέπει να είναι σε μορφή πουρέ χωρίς καθόλου υγρά, αποφύγετε όμως τον πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα λόγω συντηρητικών και φτιάχτε τον μόνοι σας. Βράζετε τα κομμάτια της κολοκύθας σε λίγο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά στο σουρωτήρι για μία ώρα περίπου αφού τα έχετε πιέσει καλά με ένα πηρούνι για να φύγουν τα υγρά.

Σωτάρετε ελαφριά και σε χαμηλή φωτιά τον πουρέ της κολοκύθας με λάδι καρύδας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φύγουν και τα τελευταία υγρά. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μπαχαρικά, τους τεμαχισμένους ξηρούς καρπούς, το σιμιγδάλι και το μέλι.

Ρίχνετε το μίγμα στη βάση της τάρτας.

Την ψήνετε για 30 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς ή μέχρι βυθίζοντας την άκρη ενός μαχαιριού, αυτό να βγαίνει καθαρό.

Σερβίρετε  με γιαούρτι καρύδας!

Σημείωση: στα μισά του χρόνου σκεπάστε την τάρτα με αλουμινόχαρτο για να μην μαυρίσει από πάνω.

 

Namaste

Ειρήνη Κατραβά

 

Αφήστε μια απάντηση