Οι Λαιστρυγίγαντες5 min read

Οπότε, τι παίζει; Δε θα φας κρέας ποτέ ξανά;

Να στο θέσω έτσι…

Φαντάσου ότι μια φυλή εξωγήινων ξαφνικά καταφτάνει στη Γη. Ας τους πούμε… «Λαιστρυγίγαντες».

Αυτά τα όντα είναι διπλάσια σε μέγεθος σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο, και είναι πολύ-πολύ πεινασμένα!

Δυστυχώς γι’ αυτούς, το σκάφος τους συγκρούεται στη μέση της Ανταρκτικής. Καθόλου φαΐ στον ορίζοντα· μόνο ατελείωτα παγόβουνα…

Αφού τους τελειώσουν οι προμήθειες, το πρώτο πράγμα που αποφασίζουν να φάνε είναι… ο ένας τον άλλον!

Χα, χα! Μαύρισε πολύ απότομα!

Σε κάποια φάση, όμως, συναντούν τους πρώτους τους ανθρώπους..! Κάτι νοστιμότατους επιστήμονες, γεμάτους χρήσιμες θρεπτικές ουσίες και πολύ γευστική φαιά ουσία! Μμμ!

Μπλιαχ ρε!

Σταδιακά προσθέτουν και άλλα όντα στη διατροφή τους, όπως πιγκουίνους, φώκιες, ψάρια και πουλιά. Άνοιξε το κυνήγι!

Παρόλα αυτά, σύντομα συνειδητοποιούν ότι τους τελειώνουν οι άνθρωποι… Αυτή η εξωγήινη φυλή προφανώς έχει γνώσεις τεχνολογίας, μιας και κατάφεραν να ταξιδέψουν ως εδώ, οπότε τελικά καταφέρνουν να πάρουν τον έλεγχο ενός πλοίου, να πλεύσουν μακριά από την Ανταρκτική, και να φτάσουν επιτυχώς στη Νότια Αμερική.

Αχ, και τι φαγοπότι βρίσκουν εκεί!

Εντάξει αδερφέ κατάλαβα, οκ!

Προσθέτουν όλο και περισσότερα ζώα στο καθημερινό τους μενού: φλαμίνγκο, αρκούδες, άλογα, γαϊδουράκια, λάμα – ακόμη και ζωύφια!

Βεβαίως, γνωρίζουν για πρώτη φορά και τα ατελείωτα μοσχάρια/γουρούνια/κοτόπουλα, τα οποία τα βρίσκουν ευχάριστα – ιδίως σε μεγάλες ποσότητες! Μαθαίνουν μέχρι και να τα μαγειρεύουν σε μεγάλες φωτιές· ποιός δε λατρεύει τη μυρωδιά καμένης σάρκας;

Κάτσε, κάτσε – πώς και δεν είναι ήδη νεκροί; Η Περιοχή 51 κοιμάται;

Α, ναι, ξέχασα να αναφέρω ότι είναι αλεξίσφαιροι· τελείως άτρωτοι σε οποιοδήποτε όπλο έχουν εφεύρει οι άνθρωποι! Όλες οι προσπάθειές μας να τους σταματήσουμε είναι άσκοπες· απλώς καταλήγουμε να γινόμαστε το κολατσιό τους..!

Ορίστε λοιπόν: μια φυλή τεχνολογικά ανεπτυγμένων εξωγήινων, που σιγά-σιγά κατακτούν τον κόσμο, των οποίων η ατελείωτη όρεξη δε σταματάει πουθενά – τρώνε μέχρι γάτες και σκύλους· εάν κουνιέται – είναι φαγητό!

Είσαι σιχαμένος…

Κάποτε ανακαλύπτουν ότι και τα φυτά έχουν ωραία γεύση, οπότε, επιπρόσθετα της πανίδας, αρχίζουν να εξερευνούν και την τοπική χλωρίδα.

Δοκιμάζουν φρούτα και λαχανικά, προσθέτουν μέχρι και μπαχαρικά, και ερωτεύονται τη γεύση! Μετά πάνε για τα σπαρτά: καλαμπόκι, ρύζι, σιτάρι, όσπρια, σπόροι και ξηροί καρποί – τόσες πολλές επιλογές! Τους αρέσει η ποικιλία, οπότε σταδιακά αποφασίζουν να τρώνε όλο και περισσότερα από αυτά.

Παρόλα αυτά, πρέπει να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φυτών για να ικανοποιήσουν την όρεξή τους, οπότε αφήνουν κάποιους ανθρώπους να ζήσουν, ώστε να δουλεύουν τα χωράφια και να παράγουν περισσότερο φαγητό. Όταν οι άνθρωποι αυτοί γερνάνε και δε μπορούν πλέον να δουλέψουν, γίνονται επίσης φαγητό όπως οι άλλοι· αλλά, εντάξει, τουλάχιστον έζησαν μια χαρούμενη ζωή υπηρετώντας τους εξωγήινους μέχρι τα γεράματα!

Καταντάει κουραστικό…

Μετά από μια περίοδο συνύπαρξης, κάποιοι εξωγήινοι συνειδητοποιούν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα! Μέχρι τότε, νόμιζαν ότι ήταν απλώς παράλογα όντα, μόνο χρήσιμα για φάγωμα και εκμετάλλευση. Παρόλα αυτά, σταδιακά μαθαίνουν να συνδιαλέγονται με απλά νεύματα, γνεψίματα και ήχους!

Τελικά, φτιάχνουν ειδικές συσκευές οι οποίες μπορούν να μεταφράσουν αυτόματα μεταξύ των διαφορετικών γλωσσών, κάνοντας αυτή τη διαδικασία ακόμη πιο άμεση· επαναστατικό!

Τότε λοιπόν, οι εξωγήινοι αποφασίζουν ότι αυτά τα όντα είναι ιδιαιτέρως πολύτιμα για να τα καταναλώνουν, οπότε σταματάνε να τρώνε ζώα – συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων. Κάποιοι προτείνουν να συνεχίσουν να τρώνε ψάρια, μιας και υπάρχουν τόσα πολλά στη θάλασσα, αλλά σύντομα ανακαλύπτουν ότι κάποια πλάσματα του ωκεανού είναι και εκείνα εξωγήινα, τα οποία ήρθαν στη Γη μόλις μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν από αυτούς, οπότε συμφωνούν σε μια διαγαλαξιακή ανακωχή, και έτσι σταματούν να τρώνε κρέας γενικότερα.

Είναι πλέον πέραν του γελοίου!

Οι εξωγήινοι σταδιακά συμπαθούν όλο και περισσότερο τα γήινα όντα, και αποφασίζουν να σταματήσουν τελείως να τα εκμεταλλεύονται – τέρμα η κατανάλωση των προϊόντων που παράγουν άλλα όντα. Καταφέρνουν να χρησιμοποιήσουν υπάρχοντα εξαρτήματα της ανθρώπινης τεχνολογίας και να φτιάξουν προχωρημένα ρομπότ να κάνουν όλη τη δουλειά – να σπέρνουν και να θερίζουν τροφή από το έδαφος, ώστε να τρέφουν τους εαυτούς τους όπως και τους αγαπητούς συγκατοίκους τους σε αυτόν τον πλανήτη.

Καθώς περνάει ο καιρός, οι άνθρωποι και τα άλλα ζώα δημιουργούν τις δικές τους κοινωνίες μακριά από τους εξωγήινους, παρόλο που κάποιες ομάδες επιλέγουν να μείνουν μαζί τους επειδή τους αρέσει η παρέα τους.

Εντάξει, αντιλαμβάνομαι την αλληγορία – μπορείς να σταματήσεις…

Σε κάποια φάση, οι εξωγήινοι συνειδητοποιούν ότι εάν δε μαγειρεύουν το φαγητό τους, διατηρεί περισσότερα θρεπτικά στοιχεία άθικτα και έτσι είναι πιο ευεργετικό, οπότε σταματάνε αυτή τη συνήθεια.

Τώρα που το φαγητό δεν είναι μαγειρεμένο, πρέπει να το μασάνε περισσότερο ώστε να είναι πιο εύκολο να χωνευτεί, το οποίο τους κάνει να νιώθουν χορτάτοι πιο γρήγορα από παλαιότερα. Αυτό τους επιτρέπει να τρώνε λιγότερο, και παρόλα αυτά να λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται.

Όμως, παρατηρούν ότι κάποια από τα λαχανικά τους τείνουν να μολύνονται από βακτήρια και μικροοργανισμούς, κάνοντάς τους να αρρωσταίνουν μερικές φορές, οπότε σταδιακά αποφασίζουν να περιορίσουν τη διατροφή τους σε οτιδήποτε πέφτει από δέντρα και θάμνους, όπως φρούτα, σπόρους και ξηρούς καρπούς – μαζί με κάποια μπαχαρικά και αποξηραμένα βότανα, τα οποία είναι περισσότερο ασφαλή ωμά.

Μετά από λίγο καιρό —

Τι, έχει κι άλλο;;

Μετά από λίγο καιρό, οι εξωγήινοι αποφασίζουν ότι το να τρώνε όλη μέρα παίρνει πολύ ώρα! Οργανώνονται και εφευρίσκουν ένα μηχάνημα το οποίο επεξεργάζεται το φαγητό τους και παράγει φαγώσιμες μπίλιες πολτού, όπου συμπιέζονται και διατηρούνται όλα τα θρεπτικά στοιχεία σε ένα συμπυκνωμένο μέσο διανομής.

Αφοσιώνονται σε αυτόν τον «αντικαθιστικό» τρόπο ζωής και σταδιακά αλλάζουν εντελώς το φαγητό τους με αυτές τις μπίλιες. Μάλιστα βελτιώνουν ακόμη περισσότερο αυτές τις μηχανές ώστε πρώτα να ελέγχουν τα ζωτικά τους στοιχεία και το αίμα τους, με σκοπό να κάνουν τις μπίλιες να περιέχουν ακριβώς τα θρεπτικά στοιχεία τα οποία χρειάζεται κάθε ξεχωριστός Λαιστρυγίγαντας!

Τώρα σοβαρά προτείνεις να σταματήσουμε να τρώμε φαγητό;

Όλο τον χρόνο που σώζουν από το να μαζεύουν, να μαγειρεύουν και να τρώνε φαγητό συνέχεια, τον ξοδεύουν στο να εξερευνούν τον κόσμο έξω και μέσα τους – αυτό που λέμε ταξίδια και διαλογισμό.

Αυτό τους διευρύνει το μυαλό ακόμη περισσότερο, επιτρέποντάς τους να είναι σε ειρήνη με τη φύση και μεταξύ τους. Αποκτούν απόλυτο έλεγχο των σκέψεων και των πράξεών τους, μειώνοντας το εγώ τους σε πλήρη σύνδεση με τον πραγματικό εαυτό τους, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κατορθώματα τα οποία απαιτούν πολύ υψηλή συχνότητα πνευματικής ενέργειας.

Στο τέλος, γίνονται τόσο δυνατοί που τα σώματά τους σταματούν ολοκληρωτικά να χρειάζονται φαγητό – μέχρι και τις μπίλιες, και επιβιώνουν αποκλειστικά αναπνέοντας τη συμπαντική δύναμη ζωής – αυτό που αποκαλούμε «πράνα».

Και μετά..;

Μόνο με έναν τρόπο θα μάθουμε!

K.

Πηγή


Αφήστε μια απάντηση