Φτιάξτε μόνοι σας Γάλα Αμυγδάλου ή άλλου Ξηρού Καρπού1 min read

Για περίπου 10 χρόνια έπινα συσκευασμένο γάλα αμυγδάλου! Αλλά κάποια στιγμή κοίταξα στην ετικέτα της συσκευασίας και συνειδητοποίησα πόσο πολύ μικρό ποσοστό αμυγδάλου περιέχεται, (συνήθως γύρω στο 2-3 %) και σοκαρίστηκα!

Συνηθισμένα συστατικά σε ένα λίτρο συσκευασμένο γάλα αμυγδάλου:

Nερό, ζάχαρη, αμύγδαλο (2%), ουδέτερο φωσφορικό ασβέστιο, θαλασσινό αλάτι, σταθεροποιητές (κόμμι χαρουπιών, κόμμι τζελάν), γαλακτωματοποιητής (λεκιθίνη ηλίανθου)

Από τότε αποφάσισα να το φτιάχνω μόνη μου. Είναι πολύ απλό, γρήγορο και έτσι αποφεύγω όλα τα περιττά συντηρητικά που περιέχονται στα συσκευασμένα. Μυρίζει μόνο αμύγδαλο και σας προτείνω να το δοκιμάσετε!

Η συνταγή:

  •  Μουλιάζετε ένα φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα σε νερό για 8 ώρες.

  • Τα σουρώνετε και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τρία φλιτζάνια νερό.

  • Αν προτιμάτε το γάλα γλυκό μπορείτε να το γλυκάνετε προσθέτοντας σιρόπι αγαύης ή σφένδαμο ή χουρμάδες, διαφορετικά δεν προσθέτετε τίποτα.
  • Αναμιγνύεται με το μπλέντερ και στη συνέχεια σουρώνετε με τουλπάνι ή σουρωτήρι με πολύ μικρές τρυπούλες και το γάλα σας είναι έτοιμο.

Διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι για 2-3 μέρες στο ψυγείο

Σημαντικό tip: Μην πετάξετε την ψίχα αμυγδάλου που μαζεύετε από το τουλπάνι η το σουρωτήρι διατηρείστε την στο ψυγείο! Δείτε την σύνταγη για το τι μπορούμε να φτιάξουμε με αυτήν!

 

Namaste

Ειρήνη Κατραβά

Ειρήνη Κατραβά

Αφήστε μια απάντηση