Πίστεψε στον Εαυτό σου! Η Μεταμόρφωση της Κάμπιας σε Πεταλούδα!2 min read

Μια μέρα στην αυλή του σπιτιού του ένας άνδρας βρήκε το κουκούλι μιας πεταλούδας. Καθώς το παρατηρούσε πρόσεξε ένα μικρό άνοιγμα και σκέφτηκε πως από εκεί θα έβγαινε η πεταλούδα. Ο άνδρας παρακολούθησε το κουκούλι για αρκετές ώρες, καθώς η πεταλούδα αγωνιζόταν να περάσει το σώμα της μέσα από την μικρή τρύπα.
Προσπαθούσε, προσπαθούσε, μέχρι που κάποια στιγμή σταμάτησε και δεν φαινόταν πια καμία πρόοδος.

Τότε ο άνθρωπος, ανυπόμονος, αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα στην προσπάθεια της. Πήρε ένα αιχμηρό αντικείμενο και προσεκτικά άνοιξε μια τρύπα στο κουκούλι. Η πεταλούδα τότε βγήκε εύκολα, αλλά το σώμα της ήταν πρησμένο και τα φτερά της μικρά και ζαρωμένα. Ο άντρας συνέχισε να παρακολουθεί την πεταλούδα αναμένοντας από στιγμή σε στιγμή ότι τα φτερά θα στεγνώσουν και θα ανοίξουν αποκαλύπτοντας τα πανέμορφα χρώματα τους. Περίμενε πως με την πάροδο του χρόνου το πρησμένο από τα υγρά σώμα θα συρρικνωνόταν και η πεταλούδα θα μπορούσε να πετάξει.

Αλλά μάταια… Η πεταλούδα πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της έρποντας γύρω το πρησμένο σώμα και συρρικνωμένα φτερά της. Ποτέ δεν κατάφερε να πετάξει… Αυτό που ο άνδρας, μέσα στην καλοσύνη και τη βιασύνη του, δεν κατάλαβε ήταν ότι το σφιχτό κουκούλι και ο αγώνας που απαιτούσε να δώσει η πεταλούδα για να περάσει από το μικροσκοπικό άνοιγμα ήταν ο τρόπος της φύσης να αναγκάζει το υγρό από το σώμα της πεταλούδας να πάει στα φτερά της έτσι ώστε να ανοίξουν για να μπορέσει να πετάξει!

Αυτό που στα μάτια μας φαντάζει αγώνας, πάλη, δυσκολία, εμπόδιο, δεν είναι παρά η διαδικασία της ζωής να μας δυναμώσει ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας και να εκφράσουμε ο καθένας την μοναδικότητα του σε αυτή την ζωή. Αυτό που φαντάζει ως βοήθεια από τους άλλους κάποιες φορές δεν είναι παρά μια αποφυγή να δυναμώσουμε και να πιστέψουμε στον εαυτό μας.

Η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στο εαυτό έρχονται καθώς αποφασίζουμε να ασκήσουμε την δύναμη της θέλησης και μέσα από μικρές ή μεγάλες συνειδητές επιλογές να δράσουμε ενάντια στην βαρύτητα των «γνώριμων παλιών συνηθειών» και να πάρουμε την ευθύνη του εαυτού μας.


Αφήστε μια απάντηση