Ένας Διαλογισμός για την Μητέρα Γη2 min read

Περνάμε πολύ χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο μας, σε κλειστούς χώρους, σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους και σε πλακόστρωτα πεζοδρόμια. Είναι πολύ σημαντικό να ερχόμαστε κάπου-κάπου σε επαφή με την μητέρα μας, τη Γη. Θα το ακούσετε επίσης συχνά ως earthing ή grounding.

Η γή με την κυριολεξία του όρου, το χώμα και το χορτάρι μας κρατά, μας στηρίζει και μας τρέφει σαν μητέρα. Είναι εκεί, πάντα πιστή στο ραντεβού της για να υποστηρίζει κάθε μας βήμα, κάθε μας απόφαση ανιδιοτελώς. Επιβιώνουμε επειδή μας παρέχει τροφή και νερό. Η φυσική σύνδεση με την μητέρα Γη συμβάλει στην ενδυνάμωση του σώματος και στην χαλάρωση του νου. Μας προτρέπει να αναγνωρίσουμε την αλληλοσύνδεση μας με το υπόλοιπο Σύμπαν. Το να σταθείς ξυπόλητος πάνω στο “κορμί” της μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα θεραπευτικό σε στιγμές μεγάλου άγχους ή αποξένωσης. Η απολαυστική αίσθηση του ελαστικού εδάφους και της απαλής πράσινης χλόης που χώνεται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών μας, μας διεγείρει από την κορφή εως τα νύχια. Συγχρόνως θα νιώσεις μία βαθιά χαλάρωση, καθώς σιγά σιγά θα σβήνει η ένταση.

Οφέλη

  • Μας συνδέει φυσικά με την Γη
  • Προσγειώνει τη σκέψη και τα συναισθήματά μας
  • Διεγείρει και ταυτόχρονα χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό μας
  • Απομακρύνει το άγχος και την αίσθηση μοναξιάς

Πότε

Κάντε το διαλογισμό αυτό εκτός σπιτιού, με ευχάριστο καιρό και στην διάρκεια της ημέρας, κάθε φορά που νιώθετε ιδιαίτερα αποκομμένοι, μόνοι ή μη αγαπητοί.

Προετοιμασία

Εντοπίστε έναν παράμερο χώρο με χορτάρι, μακριά από την κυκλοφορία και άλλους θορύβους.

 

 

Άσκηση

1. Πατήστε ξυπόλητοι στο χορτάρι. Βρείτε ένα πλάτωμα, όπου μπορείτε να σταθείτε μακριά από τα δέντρα. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και αφήστε τα χέρια σας να κρέμονται χαλαρά στα πλευρά σας. Αναπνεύστε απαλά και βαθιά για λίγα λεπτά.

2. Οραματιστείτε μία ισχυρή ενέργεια να διατρέχει τη σπονδυλική σας στήλη από πάνω μέχρι κάτω και στη συνέχεια, μέσω των πελμάτων σας, να φεύγει στη γη. Μείνετε με την ενέργεια αυτή όσο μετακινείται στη σπονδυλική στήλη και στα πόδια σας. Φανταστείτε τώρα ότι αυτή επιμηκύνεται και επεκτείνεται μέσω των πελμάτων σας βαθιά μέσα στο έδαφος και για μίλια στο βάθος της γής.

3. Τώρα, φανταστείτε τη θρεπτική ενέργεια της Μητέρας Γης να επιστρέφει μέσα από τα πέλματά σας και να ανεβαίνει από τα πόδια σας στη σπονδυλική σας στήλη. Νιώστε την ενέργεια να ρέει μέσα σας, να σας χαλαρώνει και να αναζωογονεί το σώμα και το νου σας.

4. Χαρείτε την ανταλλαγή αυτή ενέργειας για όση ώρα θέλετε. Όταν νιώσετε έτοιμοι, ξαπλώστε στο χορτάρι με τα χέρια και τα πόδια απομακρυσμένα από τον κορμό και χαλαρώστε.

Πηγή: Η βίβλος του διαλογισμού Madonna Gauding

Namaste

Μαριάννα Θυμιάκη

 


Αφήστε μια απάντηση