Σε Ακούω! Ένας Διαφορετικός Διαλογισμός2 min read

Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν ακούγαμε λίγο περισσότερο; Στην Νέα Υόρκη λένε ότι οι μισοί μιλάνε και οι άλλοι μισοί περιμένουν να πάρουν το λόγο. Υποτίθεται ότι το λένε για αστείο, αλλά μάλλον είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Και σίγουρα αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Νέα Υόρκη, αλλά και στο σπίτι μας, στην δουλειά μας ή στις παρέες μας.

Δεν χρειάζεται σε όλους τους διαλογισμούς να κάθεται κανείς σε ένα μαξιλάρι μακριά από τους άλλους ανθρώπους. Μπορείτε να μάθετε να διαλογίζεστε ή να κατευθύνετε την προσοχή σας και την συνειδητότητα σας σε οποιαδήποτε περίσταση: στο γραφείο, με τα μέλη της οικογένειας σας ή ακόμη και με τον υπάλληλο της τράπεζας.

Αυτός ο διαλογισμός σας βοηθάει να μάθετε να ακούτε τους άλλους με πλήρη προσοχή.

Οφέλη

  • Σας μαθαίνει να ακούτε με επίγνωση
  • Συμβάλλει στην συναίσθηση του ψυχισμού σας
  • Μειώνει τον εγωκεντρισμό

Πότε

Ασκηθείτε όταν η επικοινωνία σας με τους άλλους δεν είναι καλή.

Προετοιμασία

Επιλέξτε ένα άτομο με το οποίο θα θέλατε να έχετε καλύτερη επικοινωνία. Πριν το συναντήσετε οραματιστείτε το με την φαντασία σας. Πάρτε μερικές αργές αναπνοές και νιώστε ότι δημιουργείται χώρος μέσα σας για κάτι καινούριο. Αναλογιστείτε ότι αυτό το άτομο είναι ακριβώς όπως και εσείς, δηλαδή, θέλει να είναι ευτυχισμένο και να μην υποφέρει.

Άσκηση

  1. Όταν συναντηθείτε με το άτομο που επιλέξατε βεβαιωθείτε ότι θα συζητήσετε μόνο οι δύο σας. Κάντε του μια ερώτηση.
  2. Όταν σας απαντήσει προσπαθήστε να μην προκαταβάλλετε αυτό που θα πει ούτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τι θα του απαντήστε. Προσπαθήστε να ακούσετε με προσοχή αυτό που λέει το άλλο άτομο με την φωνή, τα συναισθήματα και την γλώσσα του σώματος του. Προσπαθήστε να μην κρίνετε, ούτε να προβάλλετε τον εαυτό σας ή τις ιδέες σας σε αυτά που σας μεταδίδει το άλλο άτομο.
  3. Παρατηρήστε πόσα περισσότερα ακούτε όταν δίνετε στον άλλον αυτού του είδους την εστιασμένη και ευμενή προσοχή. Παρατηρήστε αν αυτό βελτιώνει την ποιότητα των σχέσεων σας.

 

Καλή Πρακτική!

Namaste

Πηγή: “Η Βίβλος του Διαλογισμού” Madonna Gauding


Αφήστε μια απάντηση