Ταξιδεύοντας ένα Χρόνο με το Modern Yogi3 min read

Ένα χρόνο πριν, τέτοιες μέρες στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, από αυτά που σας εύχομαι να μην βρεθείτε ποτέ και για κανένα λόγο, γεννήθηκε το Modern Yogi.

Η Μαριάννα ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που με επισκέφθηκαν μετά την επέμβαση. Δασκάλα μου και πολύ φίλη μου έχουμε περάσει διάφορες δοκιμασίες μαζί μέσα στη κοινή μας διαδρομή. Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Από αυτές που χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, γιατί απλά επισκέπτεσαι χαλαρή έναν γιατρό στην αρχή, δηλαδή τη Δευτέρα για κάτι πολύ απλό νομίζεις, και το Σάββατο βρίσκεσαι στην αίθουσα χειρουργείου μετά από έναν κυκεώνα εξετάσεων με την ένδειξη ‘πολύ επείγον’,  νηστική γιατί ένας κόμπος στο λαιμό και μια γροθιά στο στομάχι δεν αφήνει τίποτα να πάει κάτω, άσπρη σαν το φάντασμα, γιατί οι κακές σκέψεις και τα ακόμα χειρότερα σενάρια σε έχουν αφήσει άυπνη για μία εβδομάδα.

Στην προσπάθεια της να με κάνει να ξεχάσω, άρχισε να μου θυμίζει όλα αυτά που έχουμε ονειρευτεί ότι θα κάνουμε μαζί ίσως κάποια στιγμή (ξέρετε τα κορίτσια δεν σταματούν ποτέ να ονειρεύονται): όπως μία σχολή γιόγκα μαζί με ένα χώρο με οργανικά προϊόντα όπου θα σερβίρουμε μόνο υγιεινά ροφήματα και λιχουδιές, εξωτικά ταξίδια για γιόγκα, ευεξία, αρμονία και γνωριμία με τους αγαπημένους μας δασκάλους. Γιατί να μην αρχίσουμε με ένα site λοιπόν, ήταν δική της η ιδέα, όπου θα μπορούμε να καταθέτουμε τις εμπειρίες μας μέσα από αυτό το ταξίδι, τα συναισθήματα που βιώνουμε,  τα καινούρια πράγματα που γνωρίζουμε, τα καινούρια πράγματα που δοκιμάζουμε.

Δεν μπόρεσα να της αρνηθώ, ίσως λόγω της νάρκωσης να μην μπορούσα να προβάλλω αντιστάσεις,  αλλά και ο ενθουσιασμός της με είχε συνεπάρει όπως ακριβώς με έχει συνεπάρει και η γιόγκα τα τελευταία οχτώ χρόνια. Αυτό είναι το καλό όταν κάνεις παρέα με νεότερους ανθρώπους, γεμίζεις ενέργεια και όρεξη να ονειρεύεσαι!

Ακολούθησαν δύσκολες εβδομάδες, στο σπίτι. Προσπάθησα να τις δω σαν ένα είδος εκπαίδευσης, πως να βρίσκεις χαρά και να φτιάχνεις τη διάθεση σου περιμένοντας τα αποτελέσματα μιας ιστολογικής εξέτασης και αναρρώνοντας από μία δύσκολη εγχείρηση. Καθόλου εύκολο! Όμως η οικογένειά μου, οι πολύ στενοί μου φίλοι, μερικά καλά βιβλία, η καλή μουσική από τον αγαπημένο μου ραδιοφωνικό σταθμό που έπαιζε όλη μέρα, τα ωραία μπουκέτα με τα αγαπημένα μου λουλούδια, οι προσευχές μου αλλά και ο σχεδιασμός του Modern Yogi είναι  αυτά που με γλυκαίνουν κάπως στην σκληρή κατά τ’ άλλα ανάμνηση που μου έχει αφήσει όλη αυτή η δοκιμασία.

Τα αποτελέσματα βγήκαν και όλα πήγαν κατ ευχήν και νιώθω ευλογημένη και πάρα πολύ τυχερή γι αυτό. Ένα χρόνο μετά, μόνο ένα μεγάλο σημάδι έχει μείνει να μου θυμίζει αυτή την περιπέτεια, που το αποδέχτηκα και έμαθα να το αγαπώ κι αυτό όπως αγαπώ τον εαυτό μου, αν και τις πρώτες μέρες δεν ήθελα ούτε να το αντικρίζω.

Ένα ολόκληρο χρόνο λοιπόν, περίεργο χρόνο και για άλλους λόγους, το Modern Yogi μου στάθηκε ως μία πολύ καλή παρέα. Με ξεμπλόκαρε πολλές φορές από την καθημερινότητα μου, ενώ η συλλογή πληροφοριών για τα άρθρα μου με γέμισε χρήσιμες γνώσεις αλλά και το γράψιμο τους για να τα μοιραστώ μαζί σας ήταν απόλυτα ψυχοθεραπευτικό.

Αυτό το ταξίδι στην υγιεινή διατροφή το έχω ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, τη στροφή όμως στον κόσμο της χορτοφαγίας χωρίς γαλακτοκομικά και όσο το δυνατόν λιγότερων επεξεργασμένων τροφών μόνο τα τελευταία τρία χρόνια. Το είδα ως μία πράξη φροντίδας στον εαυτό μου, γιατί ο τρόπος που τρώμε είναι ένας από τους τρόπους που αγαπάμε τον εαυτό μας. Πλέον έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου ώστε να κάνω με λίγες κινήσεις τα γεύματα μου αλλά και αυτά της οικογένειάς μου πιο θρεπτικά. Είναι κι αυτό κάτι που θα το μοιραστώ μαζί σας σ΄ένα από τα επόμενα μου άρθρα.

Το Modern Yogi είναι για μένα μία κατάθεση αγάπης και αλήθειας, της δικής μου αλήθειας και σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς για τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά!

 

Namaste

Ειρήνη Κατραβά


Αφήστε μια απάντηση