Αγαπώ πολύ τις γλυκοπατάτες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές και υγιεινές. Τις μαγειρεύω με τα γεμιστά, τον αρακά, τα φασολάκια, τις μελιτζάνες και με άλλα παραδοσιακά λαδερά της Ελληνικής κουζίνας.
Με τον τρόπο που θα σας περιγράψω στη συνέχεια, έκανα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου να τις αγαπήσουν! Τραγανές γλυκοπατάτες όπως οι γνωστές σε όλους μας τηγανητές πατάτες αλλά από τον φούρνο, πιο υγιεινές αφού δεν τηγανίζονται στο λάδι και με λιγότερες θερμίδες.
- Πλένετε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες (ένα τεμάχιο μεσαίου μεγέθους ανά άτομο περίπου) με την φλούδα τους και τις κόβετε όπως ακριβώς κόβετε τις απλές πατάτες για να τις τηγανίσετε.
- Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 6-8 λεπτά.
- Τις στραγγίζετε πολύ καλά.
- Τις τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα, όχι στριμωγμένες, με αλάτι, πιπέρι και τα αγαπημένα σας φρέσκα μυρωδικά.
- Τις ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω (1-2 κουταλιές σούπας είναι αρκετές).
- Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς περίπου για μία ώρα μέχρι να ξεροψηθούν. Τα τελευταία 10-15 λεπτά ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
Μία διαφορετική ιδέα για θρεπτικό πρόχειρο φαγητό, ιδανικό ταίρι στα kale πατατάκια σας σε κινηματογραφικές βραδιές ή σε φιλικές συγκεντρώσεις όπου συνοδεύει τέλεια τους γευστικούς barbecue μπουφέδες σας.