Είναι vegan, gluten free, γευστικά και πολύ πολύ χορταστικά! Θυμήθηκα πόσο εύκολη είναι η παρασκευή τους σε ένα gluten free workshop των αγαπημένων μου Vegan Fairies! Ωραία ιδέα για οικογενειακό πρωινό η απογευματινό γλυκό πειρασμό για όλους, με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
Εάν δεν έχετε αλεύρι φαγόπυρου, μπορείτε να αλέσετε στο μπλέντερ σπόρους φαγόπυρου.
Θα χρειαστείτε:
- 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι φαγόπυρου
- 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα αμυγδάλου
- 2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
- Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με φουέ.
- Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά
- Όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε με μία κουτάλα μία μέτρια ποσότητα από το μίγμα μας. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, να σκουραίνει γύρω γύρω και να εμφανίζονται φουσκάλες ή τρύπες σην επιφάνεια του, τότε είναι ώρα να το γυρίσουμε από την άλλη μεριά με μία σπάτουλα για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
Οι Vegan Fairies προτείνουν να τα σερβίρουμε με φρούτα του δάσους που τα έχουμε ξεπαγώσει, αν είναι κατεψυγμένα ή φρέσκα και τα έχουμε ζεστάνει με λίγο νερό, σιρόπι αγαύης ή σφένδαμου και με επιπλέον σιρόπι από πάνω μαζί με ζάχαρη καρύδας.
Καλή επιτυχία!