Vegan Μπαλάκια Ενέργειας Με Κακάο2 min read

Εάν φτιάχνετε μόνοι σας το φυτικό σας γάλα από τον αγαπημένο σας ξηρό καρπό, ήρθε η ώρα να πούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο, φουντούκι ή καρύδι που περισσεύει. Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο “Πως να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας γάλα αμυγδάλου” ότι φυλάμε τον ψιλοκομμένο ξηρό καρπό στο ψυγείο αφού απομακρύνουμε την πολύ υγρασία που έχει, βάζοντας τον στο φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου.

Μόλις έχουμε ποσότητα που γεμίζει ένα φλυτζάνι τσαγιού είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε (αρκετή ποσότητα για 15-20 μπαλάκια), ανάλογα με το μέγεθος που θα τα πλάσουμε: μικρό ή μεσαίο. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο ένα είδος ξηρού καρπού, μπορεί να είναι και δύο ή ακόμα και τρία.

Εάν δεν φτιάχνουμε εμείς το φυτικό μας γάλα, μπορούμε να μουλιάσουμε από το βράδι ένα φλυτζάνι ενός η και διάφορων ξηρών καρπών και το πρωί αφού τα ξεπλύνουμε καλά και τα στραγγίσουμε να τα τεμαχίσουμε με τη βοήθεια του μπλέντερ.

 

Θα χρειαστούμε:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς: αμύγδαλο, φουντούκι, καρύδι, κάσιους
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη
  • 4 μουλιασμένους (για μισή ώρα περίπου) βασιλικούς χουρμάδες, αφού αφαιρέσετε τη φλούδα τους και το κουκούτσι τους (βγαίνουν πολύ εύκολα, όταν είναι μουλιασμένοι)
  • 2 κουταλιές σούπας κομματάκια σοκολάτας ή cacao nibs

 

Οδηγίες:

Τα τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ έως γίνουν μία μέτρια μαλακή ζύμη.

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές από το αγαπημένο σας λικέρ ή ξύσμα πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια.

Μόλις είναι έτοιμα μπορείτε να τα ρολλάρετε σε ψιλοκομμένη καρύδα, νιφάδες σοκολάτας, κουρκουμά, matcha ninja, και οι πιο τολμηροί από εσάς ακόμα και σε φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι! Μπορείτε ακόμα να τα βουτήξετε σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

Αφήστε τη φαντασία σας και τη δημιουργικότητα σας ελεύθερη να σας εκπλήξει, φτιάχνοντας τα δικά σας μπαλάκια ενέργειας.

Είναι έτοιμα! Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για δύο εβδομάδες περίπου! Δεν θα χρειαστεί, γιατί καταναλώνονται πολύ γρήγορα. Ένα υγιεινό σνακ γεμάτο ενέργεια και ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για πριν την γυμναστική, για μετά από αυτήν, για ενδιάμεσο μικρό γεύμα στο γραφείο, για να συνοδεύσει τσάι η καφέ και πολύ ωραία ιδέα για δώρο σε πρωινό ή απογευματινό κάλεσμα από φίλους!


Αφήστε μια απάντηση