Ρεβύθια με Γλυκιά Κολοκύθα, Κάρυ & Γάλα Καρύδας2 min read

Από τότε που έκοψα το κρέας, τα όσπρια έχουν κυρίαρχη θέση στη διατροφή μου. Λατρεύω τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με όσπρια με τις οποίες μεγάλωσα και εγώ αλλά και τα παιδιά μου αλλά όταν τα μαγειρεύεις 4-5 φορές την εβδομάδα τότε πρέπει να βρεις και νέους τρόπους να τα καταναλώσεις. Και υπάρχουν πολλοί: σε σαλάτα, σε σούπα, στο φούρνο, στην κατσαρόλα, στη γάστρα, ακόμα και σε burger ή σε κεφτεδάκια.

Την συγκεκριμένη συνταγή έχουν αγαπήσει και οι πιο παραδοσιακοί της οικογένειας που λατρεύουν τα κλασσικά ρεβύθια σούπα με άφθονο λεμόνι και άνιθο που γνωρίζουμε όλοι. Τα ρεβύθια αυτά φτιάχνονται στην κατσαρόλα και είναι πολύ αρωματικά και ελαφρώς γλυκά στη γεύση.

 

Για την εξωτική αυτή συνταγή με ρεβύθια θα χρειαστείτε:

  • 200 γραμμάρια ρεβύθια
  • ζωμός λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μικρά κομμάτια κολοκύθας
  • 1 /2 φλυτζάνι τσαγιού μικρά κομμάτια καρότο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένη κίτρινη, πορτοκαλί, και κόκκινη πιπεριά
  • 3/4 φλυτζάνι τσαγιού γάλα καρύδας (θα το βρείτε στα super market)
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κύμινο
  • 1/2  κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
  • 3 κουταλάκια γλυκού κοφτά κάρυ
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-Ρύζι ατμού αρωματικό thai ή jasmine ή basmati ή ακόμα και ζεστές πίτες τορτίγια για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες:

Μουλιάζετε τα ρεβύθια από το βράδι και το πρωί τα στραγγίζετε και στη συνέχεια τα βράζετε για 45 λεπτά περίπου και τα σουρώνετε. (Αν θέλετε κρατήστε το ζουμί από το βράσιμο των ρεβυθιών και διαλύστε εκεί το ζωμό λαχανικών)

Σε μία κατσαρόλα σωτάρετε ελαφριά το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την κολοκύθα και τα ρεβύθια για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τον ζωμό διαλυμένο σε ενα φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό ή στο ζουμί από το βράσιμο των ρεβυθιών. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για μισή ώρα περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτοντας ζεστό νερό όταν χρειάζεται. Λίγα λεπτά πριν τα σβήσετε ρίχνετε το γάλα καρύδας και αφήνετε να σιγιβράσουν  για αλλα 5 λεπτά περίπου όλα μαζί.

Τα σερβίρετε με αρωματικό ρύζι ατμού ή με ζεστές πίτες τορτίγια. Καλή όρεξη!!

 

Namaste

Ειρήνη Κατραβά

Αφήστε μια απάντηση