Κουίζ Εύρεσης Αγιουρβεδικής Ιδιοσυγκρασίας (Dosha)1 min read

Η γνωριμία και η κατανόηση της πρωταρχικής μας Dosha(Αγιουρβεδικής Ιδιοσυγκρασίας) είναι το πρώτο βήμα στην Αγιουρβεδική θεραπεία. Το Dosha μας αναφέρεται στη μοναδική μας, ειδική συλλογή στοιχείων προσωπικότητας, χαρακτηριστικών, φυσιολογικών διεργασιών και πολλά άλλα και υπάγεται κυρίως σε έναν από αυτούς τους τύπους: Vata, Kapha και Pitta. Ανάλογα το σώμα, νου και πνεύμα έχουμε ορισμένες τάσεις, συνήθειες και τρόπους που λειτουργούμε και μας ξεχωρίζουν από τους άλλους τύπους. Μόλις καταλάβετε τον τύπο σας, καθώς και τους λιγότερο επικρατούμενους τύπους σας, θα είστε σε καλύτερη θέση να εντοπίσετε μια ανισορροπία και να βρείτε  τι να κάνετε για να επαναφέρετε τα τρία σας Doshas σε αρμονία.

Δύο άνθρωποι δεν μπορεί να είναι εντελώς ίδιοι. Επομένως, καμία θεραπεία δεν θα είναι ακριβώς ίδια για όλους. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το dosha σας & την αγιουρβέδα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε έναν Αγιουρβεδικό γιατρό που θα μπορεί να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα των ανισορροπιών σας και θα σας δώσει ένα πρόγραμμα & συμβουλές για τη βελτίωση της κατάστασής σας.

Τώρα, ήρθε η ώρα να προσδιορίσετε το dosha σας. Κάντε το κουίζ για να προσδιορίσετε το κυρίαρχο dosha σας απαντώντας τις 20 ερωτήσεις. Εάν ισχύουν δύο απαντήσεις, επιλέξτε εκείνη που σας χαρακτηρίζει περισσότερο.

1 min read" data-retake-quiz="0" data-question-layout="single" data-featured-image="https://modernyogi.gr/wp-content/uploads/2018/09/ayuver_quiz_cover.jpg" data-excerpt="" data-ajax-url="https://modernyogi.gr/wp-admin/admin-ajax.php" data-auto-scroll="1" >

1. Ο τύπος του σώματός μου μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως:

2. Ποια από τις παρακάτω προτάσεις περιγράφει καλύτερα τη συντήρηση του βάρους σας;

3. Ο τύπος του δέρματός μου μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως:

4. Θεωρώ ότι η ρουτίνα είναι:

5. Όταν πρόκειται να σχεδιάσω δραστηριότητες:

6. Όταν μιλάω:

7. Κοιμάμαι:

8. Όταν στρεσάρομαι, η συμπεριφορά μου τείνει να είναι:

9. Η θερμοκρασία του σώματος είναι συνήθως:

10. Ο καιρός μου αρέσει λιγότερο είναι:

11. Η όρεξή μου είναι:

12. Η δίψα μου είναι:

13. Όταν πρόκειται να ξοδέψω χρήματα:

14. Η λήψη αποφάσεων:

15. Οι γευστικές προτιμήσεις μου κλίνουν προς:

16. Τα επίπεδα δραστηριότητας μου μπορούν να περιγραφούν ως:

17. Τα επίπεδα αντοχής μου μπορούν να περιγραφούν ως:

18. Η διάθεση μου αλλάζει:

19. Όταν διατυπώνω γνώμες:

20. Η προσοχή μου είναι:

 

Κυρίως Ας είναι Vata. Κυρίως Βς είναι Pitta. Κυρίως Γς είναι Kapha. Είναι δυνατόν να έχετε Αναμειγνυόμενα Doshas, όπου σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελέγξετε αν έχετε κοντινό σκορ σε 2 κατηγορίες και έπειτα μπορείτε να ελέγξετε την ενότητα Αναμειγνυόμενα Doshas για να μάθετε περισσότερα για αυτό.

 

Namaste

Αντώνης Χαραλάμπους

 

(Χρήση αποσπασμάτων από το βιβλίο The Easy Ayurveda Cookbook: An Ayurvedic Cookbook to Balance Your Body, Eat Well, and Still Have Time to Live Your Life)

Comments

  1. Modern Yogi

Αφήστε μια απάντηση